Pemenangnya ialah....

aduhai.. paya bebenor nak pilih pemenang.. dah beberapa kali ronda... dah beberapa kali pilih.. asyik tak jadik jek.. mana tak nyer semua hebat2 belaka.. poning saya nak pilih..laki saya nak yang ini.. saya nak yang itu.. akhirnya saya keliru nak pilih sape???.. hahha... setelah adegan tarik menarik rambut antara kami akibat tak tau nak pilih siapa pemenang... akhirnya kata putus dibuat juga dan pemenangnya ialah..............jeng...jeng..jeng...
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
anda akan menerima 3 ketoi sabun Tahan Mengantuk...Tuala yang disulam indah dgn nama anda (terpulang cik Yuhanis nak tulis nama ape!)..dan sepasang kain Polka Dot yang comei..

Mr. Syriz jugak berbesar hati ingin menghadiahkan ANUGERAH KHAS pada Cik Iene Eliana.. Mr. Syriz suka bebenor dgn gambo Rambai Cik Iena Eliana tuh.. Cik Iena akan akan dianugerahkan 2 ketoi Sabun Tahan Mengantuk yang bernilai rm20.. hehe..

Tahniah kepada pemenang..

Terima kasih pada semua peserta.. memang hebat2 belaka.. jenuh kami nak pilih satu persatu.. bukan senang rupanya... ape-ape pun terima kasih yang tak terhingga kerana sudi join contest ni dan sudi singgah di sini juga.. kalau anda nak kenal saya lebih dekat anda bole ke blog peribadi saya... ~LuV MaMa~ terima kasih atas sokongan anda.... toiiiii!!

*Pemenang sila emel saya yek...tq

sape la pemenang??

owwhhh tidakkkkkk pening nya saya nak pilih pemenang..hubby saya jugak begitu.. saya suka yang ini dia suka yang itu.. semua peserta terbaik sehingga kepala kami TOOOIIII nak memilihnya.. ok kami janji kami akan umumkan tak lama lagik.. kesian korang tertunggu2.. hehe.. Tunggu tau......

dah tutup....

salam..dgn ini contest Aku dan dot..dot..dot.. ditutup.. seramai 38 orang peserta telah menyertai contest ini.. timer kasih yang tak terhingga pada yang sudi menjoinkan diri utk menyertai contest ini.. saya ngan hubby akan buat penilaian dlm masa terdekat dan akan umumkan pemenang minggu depan.. insyaallah.. buat kawan2 saya minta maaf kalau saya tak sempat komen anda punya n3 sebab line sgt la lembab juga kesibukan masa yang tak dapat dielakkan..tapi saya dah terjah kesemuanya.. alhamdullilah.. ok la kawan2 nanti saya update lagi coz saya sedang bersiap2 nak gi hanimun ngan hubby terchenta sempena ulangtahun kami yang ke-11.. hehehe.. tq kawan-kawan..papai...

peserta contest...

kawan2... kalau nak join contest masih sempat lagik.. ada 5 hari lagik.. sape nak join.. mai-mai cepat... hadiah yang menarik menanti anda..yang dah join iaitu seramai 26 orang tu time kasih banyak-banyak...senarai nama peserta contest ada kat sebelah kanan tuh.. kepada yang dah menghantar penyertaan tapi masih tak de nama bagitau cepat2 yek..

bagi sape2 yang nak beli sabun pun bole jugak.. yang nak jadik agen jugak dialu-alukan.. sabun ni sesuai untuk semua golongan.. mai ... mai... cepat..cepat..

mai..mai..

hai.. thanks kepada kengkawan yang menyudikan diri join contest ni.. setakat ni dah ada 23 orang yang dah join.. sape2 yang belum join... mai..mai..mai..masih belum terlambat lagik.. kepada sesiapa yang nak beli sabun pun bole jugak.. digalakkan kepada orang yang selalu mengantuk mcm saya.. hehe...

jom join contest..

Contest Aku dan dot..dot.



salam kasih..

Dengan ini saya ingin menganjurkan contest sempena pembukaan kedai baru ni yang bermula 28.1.2010 lepas.. Sebenarnya saya berasa teramat seronok sangat-sangat kerana baru seminggu penjualan album saya.. eh bukan.. penjualan sabun saya amatlah memberansangkan..memang tak disangka-sangka... alhamdullilah..Dengan penuh kesyukuran, saya nak buat la sikit amal dengan memberi sedikit buah tangan atau hadiah yang tak seberapa dari saya & suami dengan menganjurkan contest yang bertajuk Aku dan dot dot.. Sebenarnya contest ni pernah dianjurkan oleh CIK CHENTA.. rasa berminat lak nak anjurkan contest yang bernama Aku dan dot..dot.. Sambil tuh, bole jugak mempromosikan sekali kedai online saya ni... hehhe...

Syarat-syarat yang perlu anda patuhi...sangat mudah dan senang..
  1. menjadik geng kampung pisang (followers) blog ni..
  2. Buat satu n3 dengan tajuk Contest Aku dan dot..dot..kalau bole linkkan terus ke blog http://sabun-owh-sabun.blogspot.com (blog ni)
  3. Letakkan 1 gambar anda bersama dot..dot.. yang bermaksud gambar anda bersama kasut kesayangan anda ker.. kucing ker..suami ker.. batu ker.. kerusi ker..laptop ker atau apa2 aje la yang membuatkan saya berasa teruja melihat gambar anda..
  4. Kat gambar korang tuh, jgn lupa letak tajuk contohnya gambar model di atas Aku dan Sabun..hehehe..Kalau nak edit mengedit gambar pun bole jugak.. Janji nampak menarik..tertarik kau memang debooommmm...
  5. Last sekali tinggalkan entry anda di comment box entry saya
  6. Tarikh Tutup Penyertaan 5.3.2010...
  7. Jangan lupa promote la skit contest ni..hehe..
Pemenangnya pula bakal menerima hadiah...... (Seorang sahaja)

Semestinya di sponsor oleh kedai saya sendiri iaitu 3 ketoi Sabun Tahan Mengantuk yang bernilai RM30 bersamaTUALA yang disulam indah dengan nama Pemenang tersebut bernilai RM30...Kain Cotton Polka Dot yang sangat la comei ( 4meter) bernilai RM 30.. Kesemua hadiah bernilai RM 90.. kenapa tak cukupkan RM100??? 10 hinggit lagik nak buat kos Penghantaran... ok tak?? hehe..

*Tapi kalau ramai permintaan dan ramai yang join Contest ni, hadiah tempat kedua & ketiga akan difikirkan kemudian.. salam.. terima kasih..

contoh Kain Polka Dot yang akan saya hadiahkan... comel tak?.. anda akan nampak lebih muda dan comei memakai kain ni.. yang muda bertambahlah muda seperti saya.. hik..hik..hik..

Rafa AQURA, Sabun Tahan Mengantuk di MHI, TV3 8Jan2010

salam kasih..

buat teman-teman.. terima kasih sebab support saya dan produk ini..alhamdullilah hari ni saja dah 10 keping dijual di UITM Shah Alam.. saya telah pun poskan sabun tersebut.. dan tadi saya dikabarkan berita gumbira kerana kawan saya akan membeli sabun ini sebanyak 20 keping lagik.. itu pun termasuk jualan yang sebelum2 ini.. alhamdullilah.. setakat ini jualan amat membanggakan.. kepada kawan-kawan yang nak nak jadik agen dialu-alukan.. sambil menolong orang sambil berbisnes kecil-kecillan seperti saya.. saya benar-benar ceria sekarang... tq..

Promosi di Kosmo pun dah keluar pada 19 jan 2010 m/s. 7.

TESTIMONI PENGGUNA

TESTIMONI PENGGUNA

APA KATA MEREKA TENTANG SABUN INI !!!
Mereka Bersetuju: 'Memang Boleh!'

Kuala Lumpur. Semakin ramai orang yang menikmati keberkesanan Sabun Karbon Aqura untuk tahan mengantuk. Dari Siswazah universiti ke pemandu teksi, mereka bersetuju bahawa Aqura membantu mereka berjaga.

Siswa Unisel Zul Helmy, 21 tahun, berkata " Saya mencuci muka pada waktu pagi dengan sabun Aqura. Ia membantu saya berjaga sepanjang hari. Sebelum ini saya selalu berasa mengantuk seawal jam 11 pagi. Sekarang, pensyarah saya pun terkejut dengan kebolehan saya untuk berjaga sepanjang waktu kuliah".

Nurnazihah bte Nis Naim, 21 tahun, daripada Seremban, merupakan seorang siswazah dalam bidang perakaunan. "Sabun Aqura amat berkesan apabila saya perlu mengulangkaji sehingga lewat malam. Ia membantu saya berjaga sehingga berjam-jam lamanya".

Tony Yow, 59 tahun, seorang pemandu teksi di bandaraya semenjak tahun 1989. "Waktu yang paling susah untuk berjaga adalah selepas makan tengahari. Sebelum menggunakan Sabun Aqura, saya selalu tidur seketika di kawasan yang teduh. Sekarang saya mencuci muka dan lengan dengan sabun Aqura selepas makan tengahari dan saya mampu terus memandu tanpa perlu tidur seketika. Aqura menakjubkan"

Nor Azman, 36 dari Nilai, seorang pemandu LIMO KLIA, baginya memandu waktu tengahari amat mencabar. Dia menggunakan Aqura selepas makan tengahari dan mendapati Aqura boleh membantunya berjaga sepanjang hari hanya dengan satu cucian. "Ini adalah pembantu paling baik untuk berjaga dan saya mengesyorkannya kepada semua rakan saya".

Rashid Ariffin, 41, dari Bandar Sunway, seorang pemandu lori, menghantar gas di sekitar Sunway dan Puchong. Dia mendapati Aqura amat berguna untuk membantunya berjaga sepanjang hari. "Memandu adalah kerja yang sukar!"Panas, berpeluh dan meletihkan. Aqura memberikan saya kesegaran sepanjang hari," kata Rashid.

Haryati,22, dari Ijok, seorang penunggang motorsikal. Dia mencuci muka dan lengannya dengan merendamkannya di dalam buih sabun Aqura selama 2 minit sebelum dia memulakan harinya. "Ia hebat!" katanya. 'Aqura bukan sekadar membantu saya berjaga , malah ia juga melicinkan kulit tangan saya yang sebelum ini menunjukkan kesan penuaan akibat menunggang motorsikal."

Noriswa Rosmine(Angah),26, seorang pengurus gerai makanan, telah menemui Aqura baru-baru ini. Membuka gerai ikan bakar berempah di Medan Selera Kuchai Lama, waktu perniagaan yang panjang amat meletihkan. Beliau pernah tertidur seketika semasa bekerja. "Namun saya tidak lagi mengantuk semenjak menemui Aqura", kata Angah." Sebaliknya, saya merasa segar dan berjaga selepas mencuci lengan dan muka saya dengan sabun Aqura".

Encik Omar dari Seremban, pemandu lori yang menghantar air minuman dalam botol. "Ini merupakan kerja yang sukar kerana saya terpaksa menghantar air dari kedai ke kedai. Waktu kerja saya sangat panjang dan saya sering keletihan dan mengantuk. Sekarang saya menambah satu rutin baru, iaitu mencuci muka dan lengan saya selepas makan tengahari supaya saya dapat kekal berjaga sepanjang waktu bekerja.

Sabun Aqura bukan sekadar bagus untuk berjaga, seperti yang Norfishahnim, 35, dari Ulu Langat memberitahu. Beliau telah diserang demam campak pada bulan November 2009. Pada hari kedua, beliau teleh mencuci badannya dengan sabun mandi Aqura. "Sabun Mandi Aqura sangat berkesan. Pada hari yang ketiga, kesan-kesan campak mulai kering. Dalam masa seminggu, parut dan tompok-tompok pada badan saya sudah hilang," kat Norfishahnim, seorang kerani di sebuah syarikat pembinaan.

MACAM MANA NAK GUNA?

SENANG AJE..

Hanya 2 Minit Untuk Tahan Mengantuk!


1. Buka gelang dan jam tangan anda.
2. Basahkan muka dan lengan. Gosok Sabun Aqura sehingga berbuih.
3. Sapukan buih sabun ke muka dan lengan dan biarkan selama 2 minit.
4. Bilas sabun dengan rata.


BILA?

BILAKAH ANDA PATUT MEMAKAI SABUN AQURA INI ???

1-SEBELUM MEMULAKAN PERJALANAN YANG JAUH
2-SEBELUM MENGHADIRI MESYUARAT ATAU KULIAH
3-SEBELUM MEMULAKAN PROJEK YANG MEMERLUKAN ANDA MEMBERI PERHATIAN
PENUH
4-SELEPAS MAKAN TENGAH HARI YANG MENGENYANGKAN
5-SEBELUM MEMULAKAN KERJA SYIF MALAM
6-SEBELUM PERGI KE SEKOLAH,KOLEJ ATAU UNIVERSITI
7-SEBELUM PERGI KE KERJA

KANDUNGAN AQURA


KANDUNGAN AQURA.

Sodium Palmate,Sodium Kernelate,Serbuk Karbon Aktif,Talkum,Titanium Dioxide,Nano Silver,Mineral Oil,Sodium Laureth Sulphate,Gliserin,Air.

Aqura ni mengandungi cecair karbon. Cecair karbon merupakan asid pyroligeneous yang asli. Ia mengandungi lebih dari 200 jenis bahan, termasuk asid asetik, methyl, acetone dan kandungan bahan kimia lain yang lebih kecil. Ia merupakan cecair yang asli dan semulajadi.

Cecair karbon diperbuat terutamanya daripada asid pyroligeneous yang diketahui oleh pakar-pakar pelbagai bidang untuk kesan kesihatan dan kecantikannya yang positif, dan digunakan di dalam kehidupan seharian orang Jepun.

Asid pyroligeneous mempunyai sejarah yang lama dan ia diketahui oleh kesan sterilisasinya. Ia telah digunakan selama berabad lamanya sebagai ejen sterilisasi, penghapus bau, dan juga dalam perubatan bagi masalah usus.
Apabila ditambah kedalam air, kesan antiseptik, anti-bengkak dan anti-allergi bahan-bahan organik seperti asid asetik fenol akan mengecutkan saiz molekul air, mempercepatkan penyerapan ke dalam kulit dan menambahkan pengaliran tenaga.

Pengaliran tenaga akan buat kita tak mengantuk.

SELALU MENGANTUK??




ADAKAH ANDA SELALU KELETIHAN DAN MENGANTUK SAMADA DI SIANG HARI ATAU MALAM HARI?? KINI MASALAH ANDA DAPAT DI ATASI DENGAN KEHADIRAN PRODUK TERBARU DI PASARAN MASA KINI.PRODUK INI DI PASARKAN OLEH SYARIKAT RAFA GREEN SDN.BERHAD YANG TELAH BEROPERASI SELAMA 4 TAHUN DI MALAYSIA.PRODUK SABUN INI ADALAH PRODUK TERBARU DARI RAFA YANG SEDANG HANGAT DIPERKATAKAN OLEH MASYARAKAT KITA MASA INI.

DAPATKAN PRODUK INI SEKARANG DENGAN HARGA YANG AMAT MENAKJUBKAN.HARGA SEKETUL SABUN TAHAN MENGANTUK INI HANYA BERNILAI RM10.00 SAHAJA.SEMUA GOLONGAN MAMPU MEMBELINYA.



FUNGSI SABUN KARBON AQURA

1-BOLEH MENAHAN DARI MENGANTUK
2-MENCERAHKAN KULIT DENGAN LEMBUT
3-MENGHILANGKAN KEGATALAN DAN BAU BADAN
4-MEYEGARKAN DAN MECERGASKAN BADAN
5-MENGHILANGKAN JERAWAT
6-MAMPU MENGHILANGKAN EKZEMA
7-PENCUCI BEBAS KLORIN
8-MEMBUNUH KUMAN

Kenapa Sabun Tahan Ngantuk??

Dengan lafaz Bismillahhirrahmannirrohim......

alhamdullilah..saya dengan ini membuka kedai online saya.. semoga saya sentiasa diberkati dan dimurahkan rezeki.. insyaallah..

Pengakuan isteri...

nak tahu kenapa saya pilih sabun AQURA?? sebab..

sejak akhir2 ni memang letih.. ngantuk.. tak larat penat.. semua ada.. semua diuruskan sendirian.. pastu search lagi tenet kot ada jumpa ubat2 yang bole memberi tenaga.. datang keje pun ngantuk padahal keje pun tak de la bnyak sangat.. ye la banyak benda harus difikirkan.. balik umah rasa nak melepek jek tapi tak bole.. bnyak kerja rumahtangga yang perlu dilakukan.. sampai ke malam la.. suami lak kul 10 atau kul 11 baru smpai umah.. nak tunggu dia pun dah letih.. apatah lagik nak bermanja-manja & bersembang.. eh jgn fikir lain yek.. kadang2 tuh tak tunggu dia pun.. terus tidur lena diulit intan bersama anak2...balik keje, bila tengok kami tertidur, terkulat-kulat dia kesorangan.. dah la pagi masa gi keje dia masih berdengkur.. balik pulak tak jumpa bini ngan anak2.. sedih oo hidup mcm ni.. tapi duit punya pasal takkan nak gadaikan rumah tangga.. kadang2 tunggu jugak dia balik keje walapun memang sebenarnya dah tak larat sgt.. rindu oo lama tak jumpa & tak bersembang ngan dia apatah lagik mendengar lawak bodoh dari dia..hehe..

lalu aku kena buat sesuatu utk menyelamatkan keadaan .. kerja.. anak2 dan rumah tangga ku.. memang la tak porak peranda tapi sebelum terjadik sesuatu, aku mesti usahakan sesuatu supaya badan aku ni tak letih & asyik ngantuk jek.. tau je la.. kalau dah tunggu suami balik koje kul 10-11 mlm, dah sembang & bermanja-manja subuh baru bole tido.. ermmm.. soknya nak gi koje dah tersengguk.. adoi..

tetiba aku terbaca kat Surat Khabar & tengok MHI .. cerita tentang sabun Aqura.. utk tahan ngantuk.. oppsss bukan tahan tido tau.. tahan mengantuk.. sesuai dipakai di waktu pagi..pastu ada lak En. Naem promote dlm FB.. search punya search rasanya berminat nak pakai.. kalau ok aku nak tolong orang2 mcm aku lak.. org2 yang suka mengantuk..harganya pulak memang berbaloi-baloi.. 10 hinggit aje..semua orang mampu ..

selepas order sabun dari en. Naen, aku try... mak oiii.. memang ok.. bangun pagi gi keje tak ngantuk dah.. awal lak tuh bangun.. bukan mcm selalu mcm letih jek nak bangun..hehe memang dasar pemalas.. hehe.. tak lah.. skit-skit jek.. dah beberapa hari aku try.. memang berbaloi-balaoi terus jadik agen & bukak kedai online.. niat memang nak tolong orang.. ok.. jom tekan2 blog aku ni kalau nak tau apekah sabun Aqura.. sabun tahan mengantuk...
    There was an error in this gadget

    ~AQURA~

    ~AQURA~
    Sabun Tahan Mengantuk

    ~NaK BeLi? ~

    Nak Tanya atau nak Order?

    Hubungi atau sms Mr. Syriz
    -017 5166050-

    atau Mrs.Syriz
    -017-5839929-

    emel pun bole di..
    - izzbiz.net@gmail.com

    ORDER?

    minimum order 2 unit ke atas sahaja
    -bernilai rm 10 x 2 unit = RM20
    Kos Penghantaran = Rm3
    Jumlah RM 23.00

    * kos penghantaran mengikut berat sabun tersebut, kalau order banyak, kos penghantaran mahal sedikit tapi masih boleh dirunding*

    Mcm mana nak bayar??

    - No akaun Maybank
    158097645928 (MOHD SYRIZ B. AZLI)


    ~NaK BeRuBaT?~

    ~NaK BeRuBaT?~
    kalau ader saper2 sakit stroke,sakit kulit,buasir,kanser nak cuba rawatan alternatif bagitau saya..ckp jer sakit ape..insyaallah bleh baik..mula2 saya bg rawatan percuma..promosi..guna kaedah selawat syifa', aura n gelombang- "KHAIRIL IZUAN" NO.TEL 019-6978608

    ~SeMbAnG MeNyeMbAnG~


    ShoutMix chat widget

    ~PaNdAnG-MeMaNdAnG~

    ~JeLiNg-MeNjeLiNg~